Jun 23, 2011

Terpengaruh ke???

Boring-boring selalu singgah kat ohbulan baca gosip haha...

Baru-baru ni kan kena demam Nora Elena, saya pun layan le jugak tapi minggu terakhir dah tak tengok. Plan nak tengok final episod je tapi tak tercapai gak sebab hari tu ter'join' Mai dan Nudrah shopping kat Tesco Kulai...besssst :)

Berbalik pada cerita asal, tengah2 layan baca gosip sekali tertarik hati nak sambung baca post yang ini. [nak tau lanjut kena klik]

Gelak sampai berair mata bila baca surat yang dihantar oleh Pn. Nowa. Tak sangka begitu kuat sekali pengaruh drama Nora Elena nih, sampai ada yang tergerak hati untuk hantar surat (kalau betul surat tu wujud). Emmm ada betulnya juga ulasan Pn Nowa tu.

Masa saya layan beberapa episod drama tu ada le gak terberangan bestnya kalau dapat suami macam Seth Tan. Tapi sekejap je la sebab logik akal tak dapat bersetuju dengan banyak adegan romantik yang secara realitinya sukar untuk dijumpai terutama pada lelaki melayu. Tak tahu le kalau lelaki dari keluarga campur ni peratus untuk wujud tu lagi tinggi [sbb seth tu kan mix cina + melayu].

Akal saya masih waras untuk setkan dalam kepala itu CUMA CERITA. Cerita bererti ada realiti + imaginasi. Tambahan lagi drama itu adalah adaptasi dari novel maka makin jelas sumbernya. Biasa le kalau baca novel salah sorang hero or heroin mesti ada ciri-ciri cantik, sopan-santun, bijak, kalau tak kaya pun akan kayalah nanti, bak kata perfectlah kalau keduanya bersatu. Dunia sebenar ada ke pasangan manusia yang sempurna camtu???...

Saya yakin kebanyakan gadis dan wanita di luar sana berfikiran seperti saya. Kalau ada yang terpengaruh begitu sekali seperti yang diulas oleh Pn Nowa agak kesian le. Nampaknya gadis/wanita/lelaki/isteri/suami itu belum matang dalam menilai kehidupan sebenar.

Adegan paling tak leh blah, bila nora terseliuh tu...geli le sampai kena layan macam tu sekali. Tak rimas ker??? hehe takpe la tu kan CERITA jerrr..okeh.

Oh kalau diberi pilihan nak suami macam Seth Tan tak? emmm TAK kot hehe jangan marah yea ni cuma pendapat peribadi.

Lapar le kena gi lunch ar, makan Cadbury Mixed Nuts je rasa macam tak cukup nih!!!
daaaa...

Jun 9, 2011

Up, Close and Personal Anuar Zain

Haih kalau daun kayu bila "retus" boleh tukar jadi duit bestnye boleh gi tengok konsert penyanyi pujaan hatiku ni kat Menara KL haha...

Tapi dalam mengeluh pun kagum gak tiket mahal camtu pun masih dapat sambutan. Ingat penyanyi antarabangsa je leh letak harga paling murah RM500...hehe Anuar Zain pun boleh ler!!



Berdasarkan kiraan lagi 5 thn baru leh gi tengok show Anuar Zain plak...sabar jelah!

Pape pun Wa Jen the Best arrr! ;)

Jun 7, 2011

Karak: Movie tak segah Trailer...

Plan asal nak temankan Tek tengok Nur Kasih the Movie, sebab dah lama tak layan movie berdua dengan bestfriend sorang nih. Tapi kemudian beralih tengok Karak sebab ada orang kata Karak best.

Berbekalkan sedikit kepercayaan dengan reputasi KRU Production, kisah-kisah seram yang pernah didengar berlaku di Karak dan juga kerana dulunya Karak adalah laluan untuk pulang ke kampung halaman maka berkeputusan untuk tengok Karak jam 1.20 ptg di Tgv, KLCC.

Setengah jam pertama memang seram, sekejap tutup mata sekejap buka...Tek siap ajak keluar lagi tapi yang seram hanya sementara hahaha...selepas tu kitorang asyik gelak dan duk mengomel je pasal jalan ceta dan watak-watak dalam ceta tu.

Paling tak suka dengan watak Ida lakonan Kilafairy ops diingatkan bukan kerana dia berjaya membawa wataknya dengan baik tapi kerana wataknya tersangat stereotaip. Setakat nak juih-juih bibir dan tayang tubuh boleh le. Shahir sebagai Nik katanya dah buat research bertahun pasal hantu/benda spiritual tapi tak kan bagi definisi je kot. Watak Jack pulak macam jadi sumber gelak je. Cuma watak Zura lakonan Syiera Ayob je macam menarik sket berbanding watak-watak lain tu. Lakonan paling ok pastinya milik Pak Malam!

Seperti biasa ceta hantu mesti ada watak yang mulut celupar, yang tak percaya ada hantu kena kacau dengan hantu. Accident pastu jumpa rumah dalam hutan...ayooo watak-watak dalam tu nampak tak cerdik dan tak ada senses langsung. Terus-terang kecewa dengan jalan ceritanya, cerita tak segah trailernye...pastu ending ntah pape.

Ending, sebenarnya ketika kereta terbabas dan melanggar pokok yang terselamat cuma Zura sebab dia tercampak keluar dari kereta. Yang Pak Malam nampak cuma Zura sorang je. Kalau tiga-tiga dah mati, yang mengikut Zura cuma roh je...yang hantu makcik tua beria gi kacau diorang gak apa motif??. Pastu dah tak faham apa relevannya ada scene Ida berkemban gi mandi kat perigi??. Tolong le scene murahan macam tu tak ada lagi baik.

Tak tahan gak scene ucapan Nik sebelum roh dia lesap. Nak kata Nik tak tahu dia dah mati pun macam pelik sebab tak ditunjukkan reaksi dia terkejut bila nampak mayat dia. Tapi kalau dia tahu dia dah mati yang dia beria2 menjerit masa jatuh dalam lubang kubur kena pegang dengan banyak tangan tu apesal plak.

Entah le, bukan selalu kalau orang experienced sesuatu yang tak normal macam tu, yealah accident yang teruk pastu kena kacau dengan hantu, pastu jumpa boyfriend & kawan-kawan yang sebenarnya dah mati...mungkin akan kebingungan tapi Zura ok je emmm menjerit jelah...

Yang best cuma background music bagi beberapa scene seram dan lawak Jack ada le sket...

So keseluruhannya saya rasa.....

Jun 1, 2011

Song: After the Rain by August Rigo

Tersuka lagu ni masa layan satu Fan MV untuk Kdrama 49 Days (by Svetusikls4)...sekali dengar biasa je tapi bila ulang dengar best plak. So enjoy! emm suka lirik dia jugak..

video

After the Rain

Hearts been broken, Struggling just to find a brand new start
The darkness is closing in, making everyone of my decisions hard
You've been calling, telling me you'd always be there
But it just wouldn't have been fair, to you

And they said that after the storm it'd be bright
That the clouds would give way to the sun
And I know you've been waiting for me to come around
I just needed some time to figure it all out

I was lost, there was no way that I could be what you want
And no way that I could give you my all
My heart wasn't proper, but that didn't stop ya from waiting
Til after, after, after the rain

I had to re-pair, leave behind the pieces and re-build again
Ohh, and yeah I saw you there but there's no way that I could just pretend
That I was alright and okay
I wasn't all good and I had to delay
I needed the water to wash that away

And they said that after the storm it'd be bright
That the clouds would give way to the sun
And I know you've been waiting for me to come around
I just needed some time to figure it out

Cause I was so lost there was no way that I could be what you want
And no way that I could give you my all
My heart wasn't proper, but that didn't stop ya from waiting
Til after, after, after the rain

Let it wash away all my mistakes
Cause I got so many changes to make
See from hating to loving I got to make the adjustment
From the darkness into the rising sun yeah

I'm so sorry to keep you waiting
Almost drowned cause it wouldn't stop raining
Now that all that is gone, I'm ready to carry on

I was lost, there was no way that I could be what you want
And no way that I could give you my all
My heart wasn't proper, but that didn't stop ya from waiting
Til after, after, after the rain
After the rain
Ooh, said after the rain
Until after the rain yeahh

[Visit http://www.xtralyrics.com]